Forum internetowe Gniezna i Powiatu Gnieźnieńskiego
Strona głównaPortal Gniezno.com.plMultimedialna Mapa Gniezna
Pytania i odpowiedziSzukajUżytkownicyGrupyStatystykiRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Andrzej
Nie Lip 04, 2010 20:25
Kto na prezydenta RP?
Autor Wiadomość
lodolamacz 

Wysłany: Pią Lip 09, 2010 13:24   

Teoria o marionetkowym prezydencie B Komorowskim coraz bardziej upada.

http://wiadomosci.onet.pl...krrit,item.html

Zsamot 
Zsamot

Wysłany: Pią Lip 09, 2010 13:41   

Spokojnie, zawsze coś się znajdzie... Wystarczy chcieć poszukać.
http://bykom-stop.avx.pl/index.html

yahu 

Wysłany: Pią Lip 09, 2010 13:55   

lodolamacz napisał/a:
Teoria o marionetkowym prezydencie B Komorowskim coraz bardziej upada.

http://wiadomosci.onet.pl...krrit,item.html

No to się postawił! Doniu zapewne już leży na kozetce u psychoanalityka ;)
A tak na serio, jakoś nie wierzę w poważne "przepychanki" między Komorowskim i Tuskiem.

Wilhelm von Olaf 

Wysłany: Sob Lip 10, 2010 19:55   

Przecież to zabieg socjotechniczny - niby nie miało tak być , a dawno ustaloną strategię takiej niby samodzielności : " różnicy zdań " !?

lodolamacz 

Wysłany: Nie Lip 11, 2010 12:00   

Wilhelm von Olaf napisał/a:
Przecież to zabieg socjotechniczny - niby nie miało tak być , a dawno ustaloną strategię takiej niby samodzielności : " różnicy zdań " !?

Co za prznikliwość ! No jestem tym wstrząśniety...
Podobno drogi ekspresowej S5 G-no -P-ań też nie miało być, ale dawno ustaloną strategią postanowiono ją zrobić : " że niby coś się robi" !? :P

Edddddd 

Wysłany: Nie Lip 11, 2010 13:45   

lodolamacz napisał/a:

Podobno drogi ekspresowej S5 G-no -P-ań też nie miało być, ale dawno ustaloną strategią postanowiono ją zrobić : " że niby coś się robi" !? :P

Proszę nie odwracać kota ogonem. Wilhelm ma rację, to zwykły zabieg ze strony PO, który ma na celu pokazać "samodzielność" naszego nowego prezydenta oraz odwrócić uwagę Polaków od tego, że media publiczne będą upolityczniane. Oczywiście, zwolennicy Komorowskiego, powiedzą, że za czasów L.K. PiS stosował podobne metody - argument, który zwala z nóg.

lodolamacz 

Wysłany: Pon Lip 12, 2010 11:25   

Edddddd napisał/a:
lodolamacz napisał/a:

Proszę nie odwracać kota ogonem. Wilhelm ma rację, to zwykły zabieg ze strony PO, który ma na celu pokazać "samodzielność" naszego nowego prezydenta

Słownik frazeologiczny
- wyd. PWN
Wykręcić kota ogonem > przedstawiać sprawę w sposób wykrętny fałszywy , przeinaczać coś , zręcznie zmieniać sens…

A może to jedynie taka sama retortyka ? Bo Gdzie fałsz,? Gdzie zmiana sensu ?
No bo skąd Wilhelm von Olaf wie że: " to zabieg" , "niby nie miało", " a dawno ustaloną"
Rozumiem że Wilhelm to osoba ze „świecznika” władzy i wie to czego nikt z forum nawet nie ma prawa w żaden sposób podważać ?- a Lodolamacz to już w ogóle. ..

W związku z czym, Wilhelm ma wyłączność na rację ? ; Jeśli tak to przepraszam, nie wiedziałem !

Edddddd napisał/a:
Oczywiście, zwolennicy Komorowskiego, powiedzą, że za czasów L.K. PiS stosował podobne metody - argument, który zwala z nóg.

Óooo! Wieszcz?

Edddddd 

Wysłany: Wto Lip 13, 2010 00:53   

lodolamacz napisał/a:
Edddddd napisał/a:
lodolamacz napisał/a:

Proszę nie odwracać kota ogonem. Wilhelm ma rację, to zwykły zabieg ze strony PO, który ma na celu pokazać "samodzielność" naszego nowego prezydenta

Słownik frazeologiczny
- wyd. PWN
Wykręcić kota ogonem > przedstawiać sprawę w sposób wykrętny fałszywy , przeinaczać coś , zręcznie zmieniać sens

A może to jedynie taka sama retortyka ? Bo Gdzie fałsz,? Gdzie zmiana sensu ?
No bo skąd Wilhelm von Olaf wie że: " to zabieg" , "niby nie miało", " a dawno ustaloną"
Rozumiem że Wilhelm to osoba ze „świecznika” władzy i wie to czego nikt z forum nawet nie ma prawa w żaden sposób podważać ?- a Lodolamacz to już w ogóle. ..

W związku z czym, Wilhelm ma wyłączność na rację ? ; Jeśli tak to przepraszam, nie wiedziałem !

Edddddd napisał/a:
Oczywiście, zwolennicy Komorowskiego, powiedzą, że za czasów L.K. PiS stosował podobne metody - argument, który zwala z nóg.

Óooo! Wieszcz?

Przedstawiłeś sprawę w sposób wykrętny. My pisaliśmy o działaniach Komorowskiego w sprawie KKRiT i domniemanej utarczki z Tuskiem (która naszym zdaniem jest ukartowana), a Ty zacząłeś, złośliwie, pisać o drogach :) . Mam nadzieję, że nie chciałeś mnie upokorzyć - w związku z tym związkiem frazeologicznym ;) .
Wilhelm, to nie monopol na wiedzę, aczkolwiek w w/w przypadku zwyczajnie przyznaję mu rację. Ty możesz mieć inne zdanie - ok, nic mi do tego :) .

Wieszcz? Wieszcz polityczny :D Kto wie, może za parę lat, będę mógł tak o sobie powiedzieć ;) - że tak to skwituję z dużą dozą uśmiechu :) .

Pozdrawiam.

wuja 
Senior Forum

Wysłany: Wto Lip 13, 2010 09:32   

No proszę, farbowany lis (Jarek) juz nie wytrzymał bycia dobrym i zrzuca niewygodną jemu skórę.
Widać teraz jego cały fałsz i obłudę.
CZYTAJ

Nasz naród jak lawa
Z wierzchu zimna i twarda, sucha i plugawa,
Lecz wewnętrznego ognia sto lat nie wyziębi;
Plwajmy na tą skorupę i zstąpmy do głebi.
(Adam Mickiewicz)

lodolamacz 

Wysłany: Wto Lip 13, 2010 10:43   

Edddddd napisał/a:
[

Przedstawiłeś sprawę w sposób wykrętny. My pisaliśmy o działaniach Komorowskiego w sprawie KKRiT i domniemanej utarczki z Tuskiem (która naszym zdaniem jest ukartowana), a Ty zacząłeś, złośliwie, pisać o drogach :) .
Złośliwie? :hmmm:
Żadna złośliwość. Wasze domniemanie co do działań Prezydenta elekta ma taką samą wartość jakie moje domnoemanie w sprawie , S5, a źródło informacji jest dokładnie takie samo jak Wasze . Czyli ? Żadne !! !
A że na forum można czasami wypisywać różne bzdury, to jeśli wolno Wilhelmowi von Olaf i Edddddd, to dlaczego odmawiasz prawa do takiej zabawy :jupi: Lodolamaczowi ?? ? ;]

Hades 

Wysłany: Wto Lip 13, 2010 15:29   

Jeszcze przed wyborami spotkałem się z teorią, że Komorowski jako Prezydent to będzie chciał być samodzielny i gotów będzie sprzeciwić się woli Tuska (czym pewnie narazi się sympatykom PO). Teraz zastanawiam się czy faktycznie dąży do samodzielności, czy to tylko gra pozorów. Komorowski nawet jeszcze nie złożył przysięgi więc trudno to ocenić, czas pokaże jak będzie.

Wyłącz TVN! Zacznij myśleć samodzielnie! To nie boli!

wuja 
Senior Forum

Wysłany: Wto Lip 13, 2010 19:36   

Hades napisał/a:
czy to tylko gra pozorów

Czyżbyś Marku wszystkich sądził miarą swojego idola - jareczka?

Nasz naród jak lawa
(Adam Mickiewicz)

Hades 

Wysłany: Wto Lip 13, 2010 23:24   

wuja napisał/a:
Czyżbyś Marku wszystkich sądził miarą swojego idola - jareczka?

Proszę przeczytać mój post jeszcze raz i ze zrozumieniem, a jeśli nadal będą z tym problemy to go dokładniej omówię.

Tomek Holka 
tomanek53

Wysłany: Sob Lip 31, 2010 22:12   

Hades napisał/a:
Proszę przeczytać mój post jeszcze raz i ze zrozumieniem, a jeśli nadal będą z tym problemy to go dokładniej omówię.

Myślę, że to jedynie efekt podpisu i wcześniejszych wypowiedzi.

Ale ja, przeczytałem Twój post uważnie i odpowiem tak: Komorowski urodził się 4 czerwca 52 roku a ja, 19 lutego 53.
Jest zatem niecałe 9 miesięcy ode mnie starszy.

To niby nic takiego ale jednak znacznie łatwiej przewidywać zachowania równolatków niż osób z całkiem innego pokolenia.
Patrząc choćby po tak zwanej gębie, widać, że Komorowski głupi raczej nie jest. Zatem dokładnie wie, że zarzuca mu się powszechnie przewidywaną uległość wobec premiera Tuska, PO i rządu.
Komorowski na pewno słyszał wróżby, że będzie chodził na pasku; pełnił fasadowy urząd a także to, że będzie tylko marionetką wystawioną na to stanowisko przez PO.

Znacznie ciekawszym pytaniem od poprzedniego (głupi czy mądry) jest pytanie, czy Komorowski jest ambitny?
Zaryzykuję odpowiedź, że jest - a przewiduję, że nawet bardzo!

Jak zatem może wyglądać prezydentura niegłupiego i ambitnego człowieka, który dostał od losu szansę zapisania się na stałe
w historii??

Polityk drugiego rzutu, marionetka na pasku Tuska - on to wszystko słyszał wielokrotnie!
Co zatem myśli teraz?

Założę się, że pomyślał "teraz ja, teraz moja kolej".

Bądźmy jak stare wróble, które stracha się nie boją
Jeszcze w zielone gramy, choć skroń niejedna siwa
Jeszcze sól będzie mądra a oliwa sprawiedliwa
Różne drogi nas prowadzą, - lecz ta, która w przepaść rwie.
Jeszcze nie, - długo nie!

mumia 

Wysłany: Sro Sie 04, 2010 09:42   

[quote="wuja"]No proszę, farbowany lis (Jarek) juz nie wytrzymał bycia dobrym i zrzuca niewygodną jemu skórę.
Widać teraz jego cały fałsz i obłudę.
quote]

Każdy kto się nie zgadza z wytyczoną linią polityczną partii jest fałszywym i obłudnym farbowanym lisem...

...przemiana której uległ p.Komorowski jest uważana za autentyczną... choć dokonała się z jakoś tak z dziwnych pobudek...
http://www.forum.gniezno....opic.php?t=6394

Zsamot 
Zsamot

Wysłany: Sro Sie 04, 2010 11:29   

Wniosek o fałszywej przemianie ma oparcie w rychłym powrocie do starego, msciwego wizerunku po klęsce wyborczej, więc Mumio bądź choć minimalnie uczciwy.

klosz34 

Wysłany: Sro Sie 04, 2010 12:06   

a co teraz myslicie gdy Komorowski została oficjalnie zaprzysięzony kto się cieszy kto nie a kto sie zawiódł po czasie. ?? ????????????????

J ajestem happy :)

mumia 

Wysłany: Sro Sie 04, 2010 12:15   

Zsamot napisał/a:
Wniosek o fałszywej przemianie ma oparcie w rychłym powrocie do starego, msciwego wizerunku po klęsce wyborczej, więc Mumio bądź choć minimalnie uczciwy.

Jak Tusk mówi - Kaczyński mija się z prawdą ! - wszyscy mu przyklaskują, jakie wspaniałe przemówienie wygłosił... Gdy Kaczyński powie - Tusk kłamie ! zewsząd lecą gromy - jaki on mściwy, no diabeł wcielony...

Wszystkich którzy nazywają Kaczyńskiego mściwym proszę aby podali choć jeden jego cytat, po 10 kwietnia, który by to wskazywał...

lodolamacz 

Wysłany: Sro Sie 04, 2010 12:58   

mumia napisał/a:

Wszystkich którzy nazywają Kaczyńskiego mściwym proszę aby podali choć jeden jego cytat, po 10 kwietnia, który by to wskazywał...
"Inny człowiek, który ma dziwne wypowiedzi na sumieniu jest prezydentem." Jarosław Kaczyński przed spotkaniem rodzin ofiar z prokuraturą
Dziękuję !

wuja 
Senior Forum

Wysłany: Sro Sie 04, 2010 13:03   

mumia napisał/a:
Jak Tusk mówi - Kaczyński mija się z prawdą ! - wszyscy mu przyklaskują, jakie wspaniałe przemówienie wygłosił... Gdy Kaczyński powie - Tusk kłamie ! zewsząd lecą gromy - jaki on mściwy, no diabeł wcielony...

Ejże mumio, zacznij myśleć samodzielnie, nie oglądaj się na ojca dyrektora.

Nasz naród jak lawa
(Adam Mickiewicz)

44 

Wysłany: Sro Sie 04, 2010 16:33   

wuja napisał/a:
Ejże mumio, zacznij myśleć samodzielnie, nie oglądaj się na ojca dyrektora

Ech... Błyskotliwy tekst. Podobne rzucano mi, gdy na tym (a może jeszcze zanim się gnieźnieńskie fora podzieliły) Forum broniłem celibatu. Też byłem fanem o. Tadeusza, słuchaczem RM i czytelnikiem ND.

Naprawdę trudno o jakieś sensowne argumenty?

Czy każdy kto opowiada się np. za demokracją w wydaniu PO, powinien być uważany za sterowanego przez TVN, Politykę, GW czy Wprost?

Bo tekst

wuja napisał/a:
zacznij myśleć samodzielnie, nie oglądaj się na ojca dyrektora

w takie prymitywne szufladki próbuje umiejscowić w tym przypadku Mumię.

No chyba, że Mumia i Wuja świetnie się znacie i wiecie co kształtuje Wasze poglądy, wtedy przepraszam za niniejszy post.

44 

Wysłany: Sro Sie 04, 2010 16:39   

lodolamacz napisał/a:
"Inny człowiek, który ma dziwne wypowiedzi na sumieniu jest prezydentem."

Czy to mściwość? Nie wiem, może.

A co można mówić o obecnym prezydencie? Bo, że zdarzały mu się dziwne wypowiedzi to chyba ukryć się nie da. No, może za jakiś czas nie znajdziemy tego w mediach, ale w pamięci zostaje ;)

newager 

Wysłany: Sro Sie 04, 2010 17:52   

Jako prezydent jeszcze nic nie zrobił ;]

lodolamacz 

Wysłany: Sro Sie 04, 2010 18:45   

44 napisał/a:
lodolamacz napisał/a:
"Inny człowiek, który ma dziwne wypowiedzi na sumieniu jest prezydentem."

Czy to mściwość? Nie wiem, może.

A co można mówić o obecnym prezydencie? Bo, że zdarzały mu się dziwne wypowiedzi to chyba ukryć się nie da. No, może za jakiś czas nie znajdziemy tego w mediach, ale w pamięci zostaje ;)
Jesli masz wątpliwości czy słowa Jarosława Kaczyńskiego nie sa przejawem mściwości, to co powiesz na nieobecność przedstawiciela PiS we wczorajszej naradzie u premiera w sprawie VAT...
PiS jako jedyna partia, a Jarosław jako jedyny przywódca zbojkotowali to spotkanie. Moje domniemanie że to z nie z różnic politycznych, ale własnie ze zwyczajnej mściwości, napewno nie będzie pozbawione racji.
A przypomnę, że jako kandydat w wyborach prezydenckich głosił hasło " Polska jest najważniejsza". Noo ! Widać jak jest ważna!

A Ci którzy nieco szerzej interesują się polityką zapewne wiedzą, że niemal we wszyskich krajach UE opozycja polityczna silnie wspierała swoje rządy w walce z kryzysem gospodarczym.
Niestety w Polsce Jarosław Kaczyński obrał pozycję opozycjonisty nie tylko politycznego, ale również gospodarczego, a nawet wobec ogromnej części społeczństwa...

44 

Wysłany: Sro Sie 04, 2010 19:31   

Moim zdaniem Kaczyński nie pojawił się na tym spotkaniu, bo nie chce być kojarzony z podwyżką podatku. Co nie jest chyba słuszne, bo całą odpowiedzialność za podwyżkę bierze rząd, a prezes PiS pozostaje właśnie z łatką - jak Pan pisze - opozycjonisty gospodarczego. Nie ma chyba najlepszych doradców albo nie słucha tych, których należy.

Mam nadzieję, że Kaczyński pojawi się na zaprzysiężeniu B. Komorowskiego. Trzeba się wznieść ponad swoją dumę i urazy. No i uszanować wolę większości Polaków.

mumia 

Wysłany: Sro Sie 04, 2010 19:50   

..."przepyachanek", "zagrywek" (jak zwał tak zwał) politycznych jest wiele zarówno ze strony PiSu jak i PO (a i SLD i PSL też swoje za uszami mają)...
Mnie denerwuje tylko jedno, że niektórzy mają klapki na oczach jak te konie i widzą tylko to co chcą widzieć... że Kaczyński jest mściwy że używa języka nienawiści itd, a słynnego przmówienia Tuska podczas kampanii prezydenckiej już niepamiętają...

Tomek Holka 
tomanek53

Wysłany: Sro Sie 04, 2010 19:59   

44 napisał/a:
Mam nadzieję, że Kaczyński pojawi się na zaprzysiężeniu B. Komorowskiego.
Nawet gdy się nie pojawi (co jest wielce prawdopodobne!) i gdy na dodatek posłowie PiS pozwolą sobie na jakieś grube nieprzyzwoitości w czasie zaprzysiężenia nowego prezydenta, to i tak pozostaniesz jego bezkrytycznym fanem.

To wynik zaszczepionej ci wiary a nie zdroworozsądkowego myślenia, bezstronnej obserwacji wydarzeń i zachowań
oraz płynących z nich logicznych wniosków.

Bądźmy jak stare wróble, które stracha się nie boją
Jeszcze w zielone gramy, choć skroń niejedna siwa
Jeszcze sól będzie mądra a oliwa sprawiedliwa
Różne drogi nas prowadzą, - lecz ta, która w przepaść rwie.
Jeszcze nie, - długo nie!
Ostatnio zmieniony przez Tomek Holka Sro Sie 04, 2010 20:01, w całości zmieniany 1 raz  

Zsamot 
Zsamot

Wysłany: Sro Sie 04, 2010 20:01   

Cytat:
Niestety w Polsce Jarosław Kaczyński obrał pozycję opozycjonisty nie tylko politycznego, ale również gospodarczego, a nawet wobec ogromnej części społeczeństwa...
Im gorzej, tym lepiej dla PiS, nie ma sensu pomagać, wszak wybory wkrótce.

zofia Nałkowska 
Estera Zofia Walcząca

Wysłany: Sro Sie 04, 2010 20:15   

Istniejące zacietrzewienie polityczne i bezwzględność wypowiedzi powoduje, że nawet nie wiem jak się zachować. Po prostu mam wrażenie, że jestem tu przypadkiem i to tylko zły sen, który zaraz się skończy. A tu końca nie widać...

www.gniezno.com.pl -dział blogi

44 

Wysłany: Sro Sie 04, 2010 20:55   

Tomek Holka napisał/a:
pozostaniesz jego bezkrytycznym fanem

Panie "z innej planety" - nie jestem niczyim bezkrytycznym fanem (a jeśli to może odrobinę pewnego muzyka, ale to inny temat), tym bardziej jakiegokolwiek polityka. Nie tylko bezkrytycznym, ale w ogóle nie jestem fanem polityków. Muszę jednak kogoś wybierać.
Może Pan sobie oczywiście tłumaczyć wszystko w taki prosty sposób, ale świat ma trochę więcej odcieni. Mija się Pan z prawdą. Nie pierwszy raz.

Wielokrotnie pisałem co myślę o J. Kaczyńskim. Ale nie widzę potrzeby niczego Panu udowadniać.
Ostatnio zmieniony przez 44 Sro Sie 04, 2010 21:00, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu