|
Informacje lokalne |
| Autor |
Wiadomość |
Chłop z Mazur
|
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 22:34
|
|
|
| whasuuup napisał/a: | | ja tam się już boje z Chłopem dyskutować ponieważ nie jestem wstanie wyczuć kiedy jedzie szyderą a kiedy poważnie pisze. |
whasuuup nie bój się chłopa Chodzi tylko o to, że IL to najbardziej obiektywny portal w regionie, absolutnie nie związany z żadną władzą. Wkurza mnie tylko, jak ktoś to kwestionuje i tyle. |
|
|
|
 |
Gobi

|
Wysłany: Nie Lip 18, 2010 12:24
|
|
|
| Licznikiem na IL można w bardzo łatwy sposób manipulować. Żeby sprawdzić jak jest to łatwe nabiłem jednemu artykułowi liczbę odsłon do ponad trzech tysięcy w przeciągu paru chwil. Licznik aby był wiarygodny powinien nie podliczać wejść z jednego komputera. W tej chwili tak nie jest i każdy autor tekstu może spokojnie nabić sobie liczbę odsłon. |
|
|
|
 |
elvis
|
|
|
|
 |
Chłop z Mazur
|
Wysłany: Pią Lip 23, 2010 22:02
|
|
|
| elvis napisał/a: | | Kowalski kopiacy w piaskownicy to rewelacja. |
Żadna mi rewelacja. Kopią pod katedrą, to i zaczęli gdzie indziej. |
|
|
|
 |
elvis
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 17:09
|
|
|
nowu IL się nie popisały.
http://informacjelokalne....iezno&Itemid=10
Żenujace komentarze np.
Ci dwaj znowu musieli o sobie przypomnieć wyborcom. A, że gadaja głupoty? Niewazne, wazne, że sie pokazali , że to niby oni dbaja o mieszkańców. A jest akurat całkiem odwrotnie
Przepuszczenie tych nic nie wnoszacych a obraźliwych dla radnych komentarzy świadczy o stronniczości redakcji.
Ponadto artykuł to dowód na manipulację .
Cytat :
Z oceną radnej nie zgadza się dyrektor M. Landowska. – Nie wstrzymujemy sprzedaży mieszkań, wnioski są realizowane na bieżąco
Ale po kropce pisze dalej autorka :
Cytuję
Faktycznie pojawiły się problemy z regulacją kiedyś ustalonych udziałów, ale na 75 wniosków o wykup, które wpłynęły w tym roku, problem ten dotyczy 11 z nich
Autorka zapomniała tylko o TYCH WNIOSKACH złożonych w latach poprzednich. Wydaje się , ze moze ich być nwet kilkadziesiat. Ile może poda radny Lubbe.
Jezeli pojawiły sie problemy to jak wnioski sa realizowane na bieżąco? |
_________________ elvis |
|
|
|
 |
Chłop z Mazur
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 21:26
|
|
|
| elvis napisał/a: | | nowu IL się nie popisały. |
A co mają wspólnego IL z komentarzami? Przecież redakcja puszcza wszystkie jak leci! Powinieneś mieć pretensje do siebie, że nie pisałeś innych!!! |
|
|
|
 |
Jerzy Lubbe
Jerzy Paweł Lubbe

|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 21:55
|
|
|
| elvis napisał/a: | nowu IL się nie popisały.
Żenujace komentarze . Autorka zapomniała tylko o TYCH WNIOSKACH złożonych w latach poprzednich. Wydaje się , ze moze ich być nwet kilkadziesiat. Ile może poda radny Lubbe |
Drogi Elvisie!! Zostałem wywołany do odpowiedzi więc spróbuję odpowiedzieć.W swoich ocenach zawsze staram się być obiektywny obojętnie co lub kogo oceniam. A teraz do rzeczy.
Komentarze filtrują Informacje Lokalne pod kątem wulgaryzmów.To co wypisują anonimowi komentatorzy po konferencjach ,które organizuję jest dowodem ze nie ma żadnych merytorycznych przesłanek do kwestionowania spraw które przedstawiam, po prostu to o czym mówię jest prawdą.
Autorem informacji o wykupie mieszkań jest przedstawiciel Prezydenta tj. dyr. Landowską a nie dziennikarz Informacji Lokalnych.Zarzut wobec dziennikarza jest nietrafiony.
To o czym mówiłem na konferencji prasowej przedstawiłem na forum w dziale polityczne Gniezno a o hamowaniu wykupu mieszkań można podyskutować ale w innym dziale. |
|
|
|
 |
Chłop z Mazur
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 22:11
|
|
|
| Jerzy Lubbe napisał/a: | | Autorem informacji o wykupie mieszkań jest przedstawiciel Prezydenta tj. dyr. Landowską a nie dziennikarz Informacji Lokalnych.Zarzut wobec dziennikarza jest nietrafiony. |
Widzisz Elvis, czepiasz się IL bezzasadnie! |
|
|
|
 |
SPATiF
SPATiF
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 22:12
|
|
|
ciekawe co od września z "Dziekanką"?
Pewnie "Nowy" zrobi restrukturyzacje, połączy dziekankę z ZOZem, polikwiduje nierentowne oddziały, odchudzi administracje i heja:)
Podobno papiery już złożył, tak na wszelki wypadek... |
|
|
|
 |
elvis
|
Wysłany: Sob Lip 31, 2010 00:37
|
|
|
Moim zdaniem , IL filtrują komentarze realizując założenia programowe.
Zalezy kogo dotyczy komentarz . Wtedy uruchamiane sa rózne filtry.
Jak źródłem informacji jest konferencja prasowa dziennikarz winien zadawać pytania.
Panie radny W ILU wspólnotach jest wstrzymaną sprzedaż mieszkań?
Tej informacji nie było w IL? Dziennikarka też nie zadała pytania co robi szefowa ZGL na konferencji prasowej radnych.
To czyja to była konferencja? |
|
|
|
 |
Jerzy Lubbe
Jerzy Paweł Lubbe

|
Wysłany: Sob Lip 31, 2010 21:34
|
|
|
| elvis napisał/a: | Panie radny W ILU wspólnotach jest wstrzymaną sprzedaż mieszkań?
|
Drogi Elvisse to była konferencja radnych RM Gniezna. Informacja o którą pytasz była ( nie wiem dlaczego) trudna do uzyskania. Sprzedaż mieszkań jest wstrzymana w 111 nieruchomościach z powodu złych pomiarów powierzchni mieszkań wcześniej sprzedanych. Planuje się uporządkowanie 5 nieruchomości rocznie, więc cały proces może potrwać ponad 20 lat. I to jest najbardziej niepokojące. |
|
|
|
 |
elvis
|
Wysłany: Sob Lip 31, 2010 22:17
|
|
|
Czyli problem dotyczy nie 11 a 111 wspólnot. Pani Dyrektor "zapomniała " o stu wspólnotach?
Kto zapłaci za poprawki w pomiarach , kto zapłaci za akty notarialne i za wisy do KW.
Uważam , ze powinna powstać specjalna komisja Rady do zbadania tej nieprawidlowosci. Miasto moglo ponieść znaczace straty. |
|
|
|
 |
Grzegorz

|
Wysłany: Nie Sie 01, 2010 11:12
|
|
|
| elvis napisał/a: | | Kto zapłaci za poprawki w pomiarach , kto zapłaci za akty notarialne i za wisy do KW. |
Zapłaci Miasto, czyli my wszyscy. |
_________________ グレゴリー |
|
|
|
 |
Jerzy Lubbe
Jerzy Paweł Lubbe

|
Wysłany: Nie Sie 01, 2010 21:29
|
|
|
| Grzegorz napisał/a: |
Zapłaci Miasto, czyli my wszyscy. |
Oczywiście że zapłaci miasto, czyli my wszyscy. |
|
|
|
 |
Grzegorz

|
Wysłany: Nie Sie 01, 2010 22:01
|
|
|
| Wg. mnie osobie kierującej wówczas inwentaryzacją nieruchomości powinien zostać postawiony zarzut niegospodarności, a sprawa powinna zakończyć się w sądzie. |
_________________ グレゴリー |
|
|
|
 |
elvis
|
Wysłany: Pon Sie 02, 2010 14:31
|
|
|
Pomijaąc prawno-karna ocenę , chyba wykonawcy zlecenia udzielili gwarancji i są ubezpieczeni......
Szkoda , ze tego watku nie podjęły IL. Ale podejmowanie tego watku nie lezy w zainteresowaniach IL. Niestety. |
|
|
|
 |
elvis
|
Wysłany: Nie Sie 08, 2010 04:45
|
|
|
Kolejny kwiatek z IL.
List Gawła:
http://www.informacjeloka...iezno&Itemid=10
Znowu komentarze w tym samym stylu i chyba z tego samego IP.
Cytat :
Brawo,brawo trzeba pisać prawdę o ludziach do których nic nie dociera.Jak byli u władzy to nic nie zrobili a teraz bo rusza kampania to wszelkimi podstępami chcą zabłysnąć.Niech szanowny pan Gaweł robi to co powinien robić a więc uczyć a nie szkalować obecnego prezydenta,który jest jednym z lepszych prezydentów jakie miało miasto Gniezno.Wiele zrobił dla miasta i robi tylko tacy ludzie jak pan Gaweł i inni nie pozwalają jemu na to podkładając kłody pod nogi i wetując wszelkie pomysły. Mieszkanka Gniezna
KONIEC CYTATU
Po pierwsze kłamstwo , bo Gaweł jako radny powiatowy nie może blokować inicjatyw Prezydenta.
Po drugie redakcja nie powinna publikować komentarzy atakujacych personalnie.
Cytat :
Jak do tej pory nic pozytywnego o Panu nie napisano "mówi panu to coś"cytat z filmu "DOM"proszę wyciągnąć wnioski i nie kompromitować siebie oraz nie robić przykrości rodzinie
Koniec cytatu
Nie jestem za cenzurą , ale komentarze w tym stulu na temat Kowalskiego IL z pewnością
zostałyby zablokowane.
Czyzby władze IL gubią czujność klasową. Kiedyś nie doceniano Leppera. Gaweł moze te wybory wygrać i co wtedy? Zakładanie braku zmian na scenie moze być kosztowne.
Jednoznaczne opowiedzenie się po jednej stronie oznacza bycie organem ze wszystkimi konsekwencjami.Vide Trybuna.
Portal Diabelski na szczęscie na razie nie idzie drogą IL. |
|
|
|
 |
elvis
|
Wysłany: Pią Sie 20, 2010 10:12
|
|
|
Kolejny kwiatek:
http://www.informacjeloka...iezno&Itemid=10
Wielka konferencja prasowa z udziałem dwóch tuzów z rydwanu wyborczego Jacka Kowalskiego. Bogato zdobiona zdjęciami gwiazd show za zagdakać list Gawła.
Potem ruszy atak dyżurnych komentatorów atakujacych wrogów Kowalskiego.
Żenada. Ja tylko nie mam pewnośći czy w 2014 będzie ZGL z Landowką na czele.
IL wyraźnie pokazuja siłe pancernego uderzenia mediów. Ale czy media zaprewnią reelekcję ? |
|
|
|
 |
Diabel-tasmanski
Administrator Giga - Tata

Wiek: 35 Dołączył: 13 Maj 2007 Posty: 11914 Skąd: Gniezno
|
Wysłany: Pią Sie 20, 2010 10:19
|
|
|
| elvis napisał/a: | | Kolejny kwiatek: |
elvis, to po co czytasz? |
_________________ Zastępujemy przypadkowość przez racjonalne planowanie procesów technologicznych naprawy parowozów.
 |
|
|
|
 |
elvis
|
Wysłany: Pią Sie 20, 2010 13:15
|
|
|
język wrogów trzeba znać
prasę wrogów trzeba czytać..... |
|
|
|
 |
Diabel-tasmanski

|
Wysłany: Pią Sie 20, 2010 19:16
|
|
|
Hehe elvis wykopałeś topór wojenny.
Jeśli chodzi o IL to ciekawostką jest wydarzenie sprzed kilku dni, kiedy to prezydent wysłał pismo z odpowiedzią na list otwarty Roberta Gawłą do wiadomości IL...
Ciekawe co? |
_________________ Zastępujemy przypadkowość przez racjonalne planowanie procesów technologicznych naprawy parowozów.
 |
|
|
|
 |
Chłop z Mazur
|
Wysłany: Pią Sie 20, 2010 23:34
|
|
|
| elvis napisał/a: | | Znowu komentarze w tym samym stylu i chyba z tego samego IP |
Elvis proszę Cię....... Czy Ty chcesz powiedzieć, że IL filtrują komentarze i puszczają tylko te przychylne Panu Prezydentowi Kowalskiemu? IL puszczają wszystkie komentarze, które nie naruszają regulaminu. Tak trudno to zrozumieć? |
|
|
|
 |
elvis
|
Wysłany: Sob Sie 21, 2010 14:58
|
|
|
Diabeł npisał:
Hehe elvis wykopałeś topór wojenny.
Jeśli chodzi o IL to ciekawostką jest wydarzenie sprzed kilku dni, kiedy to prezydent wysłał pismo z odpowiedzią na list otwarty Roberta Gawłą do wiadomości IL...
Moja odpowiedź :
Komitet Centralny też pisał do Trybuny....
Chłop z Mazur napisał :
elvis napisał/a:
Znowu komentarze w tym samym stylu i chyba z tego samego IP
Elvis proszę Cię....... Czy Ty chcesz powiedzieć, że IL filtrują komentarze i puszczają tylko te przychylne Panu Prezydentowi Kowalskiemu? IL puszczają wszystkie komentarze, które nie naruszają regulaminu. Tak trudno to zrozumieć?
Moja odpowiedź :
Chyba tam pracujesz , bo jesteś doskonale zorientowany . Ewentulanie masz nadzór....
Czekam na prawdziwy komentarz Zofii... |
|
|
|
 |
zofia Nałkowska
Estera Zofia Walcząca

Dołączyła: 16 Paź 2007 Posty: 4347 Skąd: beznadziejny zmanipulowany elektorat
|
Wysłany: Sob Sie 21, 2010 15:27
|
|
|
| Chłop z Mazur napisał/a: | | Czy Ty chcesz powiedzieć, że IL filtrują komentarze i puszczają tylko te przychylne Panu Prezydentowi Kowalskiemu? IL puszczają wszystkie komentarze, które nie naruszają regulaminu. Tak trudno to zrozumieć? | Trudno, bardzo trudno | elvis napisał/a: | | Czekam na prawdziwy komentarz Zofii... | zwywasz,więc jestem VUALA!
Moje komentarze były zgodne z regulaminem i nie poszły do publikacji, ale nie mam w naturze robienia ich zrzutu, więc proszę się opierać jedynie na moim słowie. No chyba, że IL ma jakiś szczególny regulamin, uznaniowy np. |
_________________ Na forum, jak na wojnie linia ognia jest niewidoczna - przechodzi przez serca.
www.gniezno.com.pl -dział blogi |
|
|
|
 |
elvis
|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 09:12
|
|
|
IL ma szczególny regulamin uznaniowy.
Dla IL powinny nazywać się informacje z ratusza plus policji.
Typowe klienckie powiazanie.
Zofia ma rację . Regulamin uznaniowy.
Słowo żłe o Jacku wycinamy ale o Robercie puszczamy.
Dlatego znajac sytuację nalezy filtrować informacje z IL.
Nawet felietony wydają się celowe...... |
|
|
|
 |
lodolamacz

Wiek: 54 Dołączył: 21 Maj 2007 Posty: 2294 Skąd: z głębi duszy
|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 14:53
|
|
|
| elvis napisał/a: | .
Zofia ma rację . Regulamin uznaniowy.
| oczywiście że Zofia ma rację !
a, o wszystkim w IL decyduje moderator, który, mam niemal pewność, nawet sam zgryźliwie potrafi odpowiadać na komentarze. |
|
|
|
 |
Diabel-tasmanski

|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 17:30
|
|
|
No ale ludzie - Jeśli pan prezydent wysyła odpowiedź na list pana Gawła do wiadomości redakcji informacjelokalne (i przy tym do żadnych innych mediów) może oznaczać, ze portal ów został wchłonięty w strukturę organizacyjną UM (może jako wydział ds. PR i MR). To by wszytko tłumaczyło |
 |
|
|
|
 |
Zsamot
Zsamot

|
|
|
|
 |
elvis
|
Wysłany: Sro Sie 25, 2010 09:35
|
|
|
IL organem Ratusza. Kto płaci ten wymaga.
Ani złego słowa o Najjasniejszym. |
|
|
|
 |
elvis
|
Wysłany: Pią Sie 27, 2010 13:24
|
|
|
IL pisze o MOku. Tekst jak ze starych czasów . Z czujności klasowej muszę zauważyć że foto w IL i w Gniezno.com.pl !!! się różni o jedna osobę. Ciekawe co to znaczy.
Normalny remont urasta do rangi przełomowego odkrycia. Wow!
W czasach ZSRR był taki dowcip. Co jest w programie TV? Troszkę o pogodzie a reszta to ON. On czyli aktualny przywódca.Na marginesie znowu ładne fotki. |
|
|
|
 |
|
|