|
Kto widział patrole w Gnieźnie?? |
| Autor |
Wiadomość |
takijeden
|
Wysłany: Wto Lip 13, 2010 09:19 Kto widział patrole w Gnieźnie??
|
|
|
Mieszkam na ul.3Maja to co ostatnio tam się dzieje to przechodzi wszelkie granice... od 7 rano na oknie wystawowym od sklepu z kuchniami(bez reklamy) przesiadują żuliki i chlaja wińsko a o słownictwie nie wspomne...
W hotelu na ul Jolenty często mamy delegacje sportowców z zaprzyjaźnionych miast partnerskich ,często idą na pieszo ul 3 maja na zawody czy hale sportowe nie jest to chyba najlepsza wizytówka miasta
czy jest jakas siła w Gnieźnie patrol policyjny lub strzaży miejskiej aby zrobic z tą patologią jakiś porządek???
P.S. niedawno był w Gnieźnie "jeszcze" marszałek Bronek i tyle patroli na raz w Gnieźnie nie widziałem czy te "siły" wystawiane sa tylko na przyjazd VIPów czy jak?? |
|
|
|
 |
problemowy

Wiek: 19 Dołączył: 17 Lut 2010 Posty: 155 Skąd: z komputera
|
Wysłany: Sro Lip 14, 2010 00:33
|
|
|
| jak się widzi takie zjawiska to się to zgłasza pod nr 997 tak? a nie ma się pretensji do wszystkich że ktoś nic nie robi... może siły policyjne są potrzebne w innym miejscu... Najlepiej jak będziesz kolego/koleżanko widzieć tak zjawisko to dzwoń! a nie miej pretensji bo to też twoja wina że umiesz zwrócić uwagę tylko na forum. może miałbyś/miałabyś tyle odwagi żeby to powiedzieć dzielnicowemu w twarz że się po prostu opierdala. Na moje to picie alkoholu w miejscu publicznym nie powinno być w ogóle karane, co to za różnica czy człowiek jest upojony na ławce w parku czy na takich piwnych ogródkach na deptaku?! co to jest niby za wizytówka miasta? hmm na deptaku można legalnie a już na ławce w parku niby nie? ja tego osobiście nie rozumiem. Tak czy inaczej pozdrawiam i odpisze najbliżej poniedziałek lub wtorek bo mam taki skromny wyjazd nad morze... Będę pić w miejscu publicznym ciekawe czy dostanę jakiś mandat zobaczymy jak się na to ustosunkują władze Mielna:) tzn Policja;) |
|
|
|
 |
Diabel-tasmanski
Administrator Giga - Tata

Wiek: 35 Dołączył: 13 Maj 2007 Posty: 11914 Skąd: Gniezno
|
Wysłany: Sro Lip 14, 2010 07:57
|
|
|
| Z większoącią się zgadzam. Tylk ze ile rzy widziałeś upojonego w ogródku na deptaku? Sam z przyjemnością wpsominam czasy kiedy piwo piło się w plenerze, ale cóż do tego też potrzeba kultury, które nam niestety brakuje. |
_________________ Zastępujemy przypadkowość przez racjonalne planowanie procesów technologicznych naprawy parowozów.
 |
|
|
|
 |
takijeden
|
Wysłany: Sro Lip 14, 2010 15:16
|
|
|
| zostaje tylko pogadac z dzielnicowym... |
|
|
|
 |
Bergol
antykler

Wiek: 32 Dołączył: 13 Lip 2007 Posty: 544 Skąd: stare miasto
|
Wysłany: Sro Lip 14, 2010 22:24
|
|
|
Co do patroli mogę dodać od siebie, że w jeden dzień w trójkę spędziliśmy całą noc w centrum łażąc z aparatami i statywami trenując zdjęcia nocne i zaszokowało mnie to, że nie widzieliśmy ani jednego patrolu policji Na takiej samej sesji w Poznaniu patrol był spotykany średnio co kwadrans. Poznań nocą bardziej bezpieczny od Gniezna. |
_________________ www.klubaltom.pl
www.bjj.gniezno.pl
 |
|
|
|
 |
AHFC
|
Wysłany: Sro Lip 14, 2010 22:40 Re: Kto widział patrole w Gnieźnie??
|
|
|
| takijeden napisał/a: | Mieszkam na ul.3Maja to co ostatnio tam się dzieje to przechodzi wszelkie granice... od 7 rano na oknie wystawowym od sklepu z kuchniami(bez reklamy) przesiadują żuliki i chlaja wińsko a o słownictwie nie wspomne...
W hotelu na ul Jolenty często mamy delegacje sportowców z zaprzyjaźnionych miast partnerskich ,często idą na pieszo ul 3 maja na zawody czy hale sportowe nie jest to chyba najlepsza wizytówka miasta
czy jest jakas siła w Gnieźnie patrol policyjny lub strzaży miejskiej aby zrobic z tą patologią jakiś porządek???
P.S. niedawno był w Gnieźnie "jeszcze" marszałek Bronek i tyle patroli na raz w Gnieźnie nie widziałem czy te "siły" wystawiane sa tylko na przyjazd VIPów czy jak?? |
SM ma zabawkę, którą najbardziej lubi się bawić i jeszcze przynosi ona dochody. Co to jest ?
|
|
|
|
 |
newager
|
Wysłany: Czw Lip 15, 2010 22:39
|
|
|
| SM ma ograniczone godziny "urzędowania". Pracują "od" "do" (7-22 chyba). A Policja ostatnio i tak często się kręci po mieście. Partnera (albo coś w tym guście) często widzę. |
|
|
|
 |
mieszkanka
|
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 18:41
|
|
|
Patrole, i to liczne powinny pojawić się na na osiedlu Kazimierza W. koło żabki. Tam się nie da mieszkać. Do rana trwają libacje na dworze, a "nawalona" młodzież sika przez barierkę sklepu.Mieszkańcy chyba już nie interweniują bo to grozi porysowaniem aut itp.
Ale apropos straży miejskiej, dziś widziałam dwóch strażnikow na skuterach..... |
|
|
|
 |
problemowy

|
Wysłany: Pon Lip 19, 2010 01:27
|
|
|
| Diabel-tasmanski napisał/a: | | Tylk ze ile rzy widziałeś upojonego w ogródku na deptaku? | Siebie co drugi piątek... chociażby i racja jest taka że większość sobie przychodzi na jedno/dwa piwa i nic im po takiej dawce nie jest niektórzy jednak piją więcej i więcej i więcej... Jakoś picie w plenerze lepiej idzie tym bardziej jak jest okazja... a okazję zawsze się znajdzie Moim zdaniem Policja mimo wszystko powinna zwiększyć patrole nocne... Diabel-tasmanski może zrobisz w imieniu forum i użytkowników petycję/prośbę o zwiększeniu patroli i przyjrzałbyś się temu z punktu widzenia dziennikarza? |
|
|
|
 |
Marcinio

|
Wysłany: Nie Lip 25, 2010 01:00
|
|
|
| problemowy napisał/a: | | Diabel-tasmanski może zrobisz w imieniu forum i użytkowników petycję/prośbę o zwiększeniu patroli i przyjrzałbyś się temu z punktu widzenia dziennikarza? |
No proszę a kim jest DT żeby pisał w imieniu forumowiczów jak tu ma każdy inne zdanie. Może niektórzy nie chcą wogóle patroli. |
|
|
|
 |
Diabel-tasmanski

|
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 07:34
|
|
|
| Marcinio napisał/a: | | DT żeby pisał w imieniu forumowiczów |
Adminem he he. Tak serio - pisaliśmy już różne pisma. Oczywiście nie w imieniu wszystkich forumowiczów tylko tych co chcieli. Tylko ze tym razem nie widzę takiej potrzeby, gdyż jest to temat na bieżąco wałkowany na posiedzeniach komisji bezpieczeństwa obu rad - miasta i powiatu.
Przede wszystkim pamiętajmy ze policja to nie drużyna superbohaterów.Nie wystarczy poświecić latarką na chmurkę i z nieba spadną postaci o supermocach, które zaprowadzą ład i porządek w mieście.
No i tez pamiętajmy o sobie. Każdy się boi zadzwonić po patrol a narzekać że pijaczkowie drą sie pod sklepem o późnej porze to nie przeszkadza. No i także po stronie policji często decydujący jest czynnik ludzki. |
_________________ Zastępujemy przypadkowość przez racjonalne planowanie procesów technologicznych naprawy parowozów.
 |
|
|
|
 |
problemowy

|
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 01:54
|
|
|
| Diabel-tasmanski napisał/a: |
No i tez pamiętajmy o sobie. Każdy się boi zadzwonić po patrol a narzekać że pijaczkowie drą sie pod sklepem o późnej porze to nie przeszkadza. No i także po stronie policji często decydujący jest czynnik ludzki. | Ja jestem młody i czasem przyznam że jak idę z imprezy lubię sobie pokrzyczeć (przez to że jestem kibicem Kolejorza są to przyśpiewki stadionowe ) ale jak mam rano wstać a pod oknem siedzi ktoś i mi sen zakłóca to zamykam okno i jak dalej jest hałas który mnie drażni to otwieram okno i proszę o ściszenie tonu... jak to nie skutkuje dzwonię. Przyznam że jednak jak poproszę normalnie o spokój to ten spokój jest i raczej nie mam z tym problemu, i myślę że nastawienie ludzi młodych jest inne jak widać że jakiś dziadek co chwila krzyczy że mają się uciszyć, a inne jak młodszy człowiek normalnie poprosi o spokój bo idzie na 6 do pracy i chciałby się jednak wyspać. |
|
|
|
 |
Voima
|
Wysłany: Czw Sie 26, 2010 11:56
|
|
|
Ja ostatnio widziałam patrol Policjant i policjantka robili sobie spacerek dookoła wenecji wieczorową porą Normalnie byłam w szoku ^^ |
|
|
|
 |
Luis
Wiek: 23 Dołączył: 09 Cze 2007 Posty: 98 Skąd: Gniezno - Winiary
|
Wysłany: Czw Sie 26, 2010 18:22
|
|
|
| Voima napisał/a: | Ja ostatnio widziałam patrol Policjant i policjantka robili sobie spacerek dookoła wenecji wieczorową porą Normalnie byłam w szoku ^^ | Może to była randka? :> |
|
|
|
 |
newager
|
Wysłany: Czw Sie 26, 2010 18:33
|
|
|
Albo otwartego sklepu szukali |
|
|
|
 |
Diabel-tasmanski

|
Wysłany: Sob Sie 28, 2010 08:46
|
|
|
Albo guza |
 |
|
|
|
 |
|
|