|
Podróż nad morze |
| Autor |
Wiadomość |
Yaroo

|
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 11:58
|
|
|
| A ja Wam powiem, że po wczorajszym powrocie z Władysławowa drogą S6 mam awersję do wszelakich dróg szybkiego ruchu. Normę słów zaczynających się na literę "k" mam wyczerpaną do końca października. W pewnym momencie jakieś budowy i przewężenia, gdzie z czterech pasów robią się dwa. Korki na około 5 kilometrów. Jeżeli się jedzie taki odcinek na zasadzie: wrzucamy jedynkę, jedziemy 2km/h przez 5 metrów, stajemy, wrzucamy luz, po 15 sekundach ruszamy, itd., to się ryczeć chce z bezsilności. Do tego dwupasmówka w okolicach Redy i Rumi - to samo. Koszmar. |
_________________ Wiatr wieje tam, gdzie chce, i szum jego słyszysz, lecz nie wiesz, skąd przychodzi i dokąd podąża. J 3, 8. |
|
|
|
 |
Diabel-tasmanski
Administrator Giga - Tata

Wiek: 35 Dołączył: 13 Maj 2007 Posty: 11901 Skąd: Gniezno
|
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 13:22
|
|
|
| Mozesz sprecyzować? Gdzie objazdy, przewężenia etc? |
_________________ Zastępujemy przypadkowość przez racjonalne planowanie procesów technologicznych naprawy parowozów.
 |
|
|
|
 |
Yaroo

|
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 13:58
|
|
|
Jeżeli chodzi o Rumię i Redę, to praktycznie cały czas jedziemy dwupasmówką. Zarówno jadąc tydzień temu do Władysławowa, jak i wczoraj z niego wracając stałem w gigantycznych korkach. Sam wjazd do Władysławowa jak i wyjazd - to samo. Wczoraj widząc co się dzieje na wyjeżdzie, postanowiłem nadrobić ze 30 km i pojechałem przez Jastrzębią Górę i Karwię do Wejherowa, aby następnie kontynuować drogę w kierunku Trójmiasta. No i co? No i oczywiście czekałem w 2 km korku na wjeździe do Wejherowa.
Jeżeli chodzi o drogę S6, to trudno mi sprecyzować dokładnie miejsce, ponieważ nie zapamiętałem nazwy miejscowości. Gigantyczny korek miał miejsce przy lotnisku (samoloty nisko przelatywały nad drogą podchodząc do lądowania chyba w Gdańsku). Po prostu - jak to w Polsce - zamknięto dwa pasy i już. Powiem szczerze, że w pewnym momencie trudno jest wyhamować ze 110 do zera jeżeli się nie zachowa odpowiedniej odległości. Potem z dwóch pasów S6 i dwóch pasów jakiejś równoległej drogi samochody wciskały się na przewężeniu w pas przeciwległy. Straciłem może 1,5, może 2 godziny. |
_________________ Wiatr wieje tam, gdzie chce, i szum jego słyszysz, lecz nie wiesz, skąd przychodzi i dokąd podąża. J 3, 8. |
|
|
|
 |
kabzik
|
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 14:14
|
|
|
a buduja obwodnice Gdańska, kolejna obwodnicę od tej obwodnicy ( przy a1) ktora pojdzie wlasnie w kierunku Wejherowa, dalej w Rumi remontują most, ktory już się sypał, no i oczywiscie standardowe remonty drogi do Władysławowa. Najlepiej w Gdyni wjechać w Hutniczą, i tam dalej do Rumi, z Rumi na Puck i bocznymi wylatujesz za tym wszystkim... a jak nie chcesz tak, to musisz ten odcinek pokonać ok 4-5 nad ranem |
_________________ http://godi.pl Dobra księgarnia w super cenie. |
|
|
|
 |
Diabel-tasmanski

|
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 14:22
|
|
|
Wuja kiedyś podawał sprytny dojazd do Władka bokiem |
_________________ Zastępujemy przypadkowość przez racjonalne planowanie procesów technologicznych naprawy parowozów.
 |
|
|
|
 |
Diabel-tasmanski

|
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 23:02
|
|
|
| Yaroo napisał/a: | | No i oczywiście czekałem w 2 km korku na wjeździe do Wejherowa. |
Ale z której strony - od trójmiasta czy od Jastrzębiej Góry?
Jest jeszcze droga przez Chojnice. Tylko i tak wymaga jazdy przez Puck - Włądysąłwowo no cyba że pojedzie sie trasą, która kiedyśpodał mi wuja. Lekko nie jest ale za to bez korków |
 |
|
|
|
 |
whasuuup
|
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 09:57
|
|
|
kutwa właśnie tam za 2 tygodnie jadę. Już mi się nic chce |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" Stanisław Lem |
|
|
|
 |
Yaroo

|
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 18:16
|
|
|
| Diabel-tasmanski napisał/a: | | Ale z której strony - od trójmiasta czy od Jastrzębiej Góry? |
Od Jastrzębiej Góry - to było wracając.
| whasuuup napisał/a: | | właśnie tam za 2 tygodnie jadę. Już mi się nic chce |
Się nie martw. Może tylko mnie się trafiło |
|
|
|
 |
Grzegorz

|
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 19:59
|
|
|
Z doświadczenia mogę powiedzieć, że najważniejsze to unikać głównych "traktów".
Wolę nadłożyć 30 km wiochami niż męczyć się w korkach na "ekspresówkach" |
_________________ グレゴリー |
|
|
|
 |
wuja
Senior Forum

|
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 21:10
|
|
|
| whasuuup napisał/a: | kutwa właśnie tam za 2 tygodnie jadę. Już mi się nic chce |
To proponuję jazdę przez Chojnice i Wejherowo z takim wyliczeniem, aby tam być pod wieczór, a powrót planować jeszcze przed obiadem. |
_________________ pozdrawiam
wuja -Senior Forum
Nasz naród jak lawa
Z wierzchu zimna i twarda, sucha i plugawa,
Lecz wewnętrznego ognia sto lat nie wyziębi;
Plwajmy na tą skorupę i zstąpmy do głebi.
(Adam Mickiewicz) |
|
|
|
 |
Diabel-tasmanski

|
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 21:38
|
|
|
| Wuja w tym roku też zaliczyłeś tę trasę? |
 |
|
|
|
 |
wuja
Senior Forum

|
Wysłany: Sro Lip 28, 2010 08:44
|
|
|
| Diabel-tasmanski napisał/a: | | Wuja w tym roku też zaliczyłeś tę trasę? |
Jeszcze nie. miałem jechać tam w najbliższą sobotę, ale musiałem przesunąć termin. A więc wszystko jeszcze przede mną. |
wuja -Senior Forum
Nasz naród jak lawa
(Adam Mickiewicz) |
|
|
|
 |
Diabel-tasmanski

|
Wysłany: Sro Lip 28, 2010 09:05
|
|
|
Wuja - interesuje mnie ten ostatni odcinek, który mi kiedyś zapodałeś. Wtedy nie do końca sie odnlzłęm, ale i tak wjechałem do Władka jak w masło. Walnęła mi klima ia jadę z dziećmi wiec wolałbym w korkach nie stać
Problem w tym że pomiędzy Redą a Puckiem też są korki. |
 |
|
|
|
 |
wuja
Senior Forum

|
Wysłany: Sro Lip 28, 2010 10:46
|
|
|
Za Kościerzyną, w Egiertowie skręcasz w lewo na Kartuzy.
Z Kartuz jedziesz do Wejherowa przez Łebno.
W Wejherowie, po przejechaniu przez tory kolejowe na Krokową, ale w Piaśnicy odbijasz w prawo na Puck.
Dalej, już trudno, trzeba się pogodzić z losem
Ale, jak będziesz w kartuzach, odbij na chwilę na Sierakowice-Lębork. Jakie 15km za Kartuzami wieś Łapalice i w bok ciekawostka - ruiny zamku nowobogackiego z XXwieku.WIĘCEJ |
wuja -Senior Forum
Nasz naród jak lawa
(Adam Mickiewicz) |
|
|
|
 |
Frank Black
AntyPISior

|
Wysłany: Sro Lip 28, 2010 12:33
|
|
|
No ja też jade do Władka 12 sierpnia i znajomy mi polecał właśnie trasę Kościerzyna, Kartuzy, Wejherowo. Chyba pojadę przez Chojnice bo jechałem tamtędy na Łebe i droga była elegancka (bynajmniej w Boże ciało).
tu jakieś info ze strony wladek.pl LINK |
_________________ To jest na pewno przedstawiciel Radia Maryja, proszę o zatrzymanie tego człowieka, rzucają kamieniami ludzie z PiS-u |
|
|
|
 |
kabzik
|
Wysłany: Sro Lip 28, 2010 12:43
|
|
|
| eee szkoda czasu.. normalnie autobana i na obwodnicy wyjechać w Gdyni na PORT. Tam dalej kierunkek Kosakowo-Mosty - Rewa i przed Rewą ( też bardzo tam łądnie i tłumów nie ma) odbić na PUCK.. na bank jest szybciej niż pchać się na trasę Reda - Władysłąwowo ( niedawno za Redą był remont drogi) |
_________________ http://godi.pl Dobra księgarnia w super cenie. |
|
|
|
 |
Frank Black
AntyPISior

|
Wysłany: Czw Sie 12, 2010 04:39
|
|
|
dopijam kawe i spadam do Władka, jade przez Chojnice, Kartuzy i Krokowe. wracam za tydz to napisze jak z korkami, oby było git. kumpel tydz temu jechał we wtorek 10 godzin do Władka wyjechał o 5 rano przyjechał o 17 MASAKRA
@ZSAMOT - jak Ci się komp zawiesi w pracy na przeglądaniu treści zakazanych, nie dzwoń do mnie jestem na urlopie |
_________________ To jest na pewno przedstawiciel Radia Maryja, proszę o zatrzymanie tego człowieka, rzucają kamieniami ludzie z PiS-u |
|
|
|
 |
Diabel-tasmanski

|
Wysłany: Czw Sie 12, 2010 07:40
|
|
|
W Wejherowie przebudowa drogi. Ruch wahadłowy tworzy czasami masakryczne korki.
Ja też wybrałem tę trasę i ją polecam |
 |
|
|
|
 |
Frank Black
AntyPISior

|
Wysłany: Czw Sie 19, 2010 21:49
|
|
|
Zgadza się dzisiaj wróciłem, hmm droga do Chojnic jest bardzo dobra, później też nie jest źle gorzej już przed samym Władkiem. Tak wiec tez polecam |
|
|
|
 |
|
|