|
|
Zakupy - w Gnieźnie czy Poznaniu |
| Autor |
Wiadomość |
Diabel-tasmanski
Administrator Giga - Tata

Wiek: 35 Dołączył: 13 Maj 2007 Posty: 11914 Skąd: Gniezno

|
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 23:23 Zakupy - w Gnieźnie czy Poznaniu
|
|
|
Wątek wydzielony z tematu "Czego brakuje w Gnieźnie"
| ponk napisał/a: | | dziwne, że w 70tysięcznym mieście nie ma takiego sklepu wogóle |
A co w tym dziwnego? Wielu rzeczy nie ma w Gnieźnie bo ludzie i tak wolą jechać do Paoznnia dzieki czemu handel lokalny upada... |
_________________ Zastępujemy przypadkowość przez racjonalne planowanie procesów technologicznych naprawy parowozów.
 |
|
|
|
 |
zaiks
kaszi

|
Wysłany: Sro Lip 28, 2010 13:49
|
|
|
| Ludzie jeżdżą do Poznania chyba nie po to by przepłacać, tylko kupować coś, czego w Gnieźnie nie ma, a jeżeli jest, to za drogie lub nigdy nieprzecenione. Poza tym gnieźnianie pracują w Poznaniu, dlaczego nie mieliby też tam kupować? |
|
|
|
 |
Zsamot
Zsamot

|
|
|
|
 |
zaiks
kaszi

|
Wysłany: Sro Lip 28, 2010 16:05
|
|
|
I te "sporo" osób ma stanowić reprezentatywną próbę gnieźnian, którzy zakupują się w Poznaniu. Na dodatek analizujesz ich rachunki i porównujesz je z cenami w Gnieźnie. Zadziwiasz mnie swoją przenikliwością. |
|
|
|
 |
newager
|
Wysłany: Sro Lip 28, 2010 16:38
|
|
|
Zsamot ma po części rację. Dla niektórych zakupy w Gnieźnie to obciach. Ale to nie ma nic do tematu |
|
|
|
 |
Diabel-tasmanski

|
Wysłany: Sro Lip 28, 2010 16:57
|
|
|
| newager napisał/a: | | Dla niektórych zakupy w Gnieźnie to obciach. Ale to nie ma nic do tematu |
Ma. W GNieźnie brakuje normalnych ludzi
| zaiks napisał/a: | | I te "sporo" |
To sporo to mnóstwo. Znam ich całe krocie. Wśród nich takich, których zna i zaiks. Tak są reprezentatywną grupą. |
_________________ Zastępujemy przypadkowość przez racjonalne planowanie procesów technologicznych naprawy parowozów.
 |
|
|
|
 |
zaiks
kaszi

|
Wysłany: Sro Lip 28, 2010 17:25
|
|
|
| Diabel-tasmanski napisał/a: | | To sporo to mnóstwo. Znam ich całe krocie. Wśród nich takich, których zna i zaiks. Tak są reprezentatywną grupą. | To już przenikliwość zwielokrotniona No dobrze, są ludzie, którzy traktują zakupy jako ulubioną formę rozrywki i jest ich nawet stosunkowo dużo, ale jaki to ma związek z przepłacaniem w Poznaniu? Jeżeli kupujesz coś w Poznaniu, czego w Gnieźnie nie ma - nie ma możliwości przepłacenia.
Poza tym, ja się tym ludziom, którzy jeżdżą do Poznania, wcale nie dziwię. Mamy w Gnieźnie na wywiejewie jedno nieduże centrum handlowe, w którym zjeżdża się 1/4 miasta i zamiast czuć się niezauważonym, jak przystało na duże centrum handlowe w Poznaniu, czujesz się jak w sklepiku osiedlowym lub na wsi. Masz mało sklepów, ceny wysokie, mały wybór, znaczące promocje tylko w sklepach LPP. Mają się dusić w Gnieźnie w imię czego? |
|
|
|
 |
Diabel-tasmanski

|
Wysłany: Sro Lip 28, 2010 22:26
|
|
|
| zaiks napisał/a: | | No dobrze, są ludzie, którzy traktują zakupy jako ulubioną formę rozrywki i jest ich nawet stosunkowo dużo |
Ja mysle ze to nie rozrywka. A moze i rozrywka. Taka kultura w każdym razie.
| zaiks napisał/a: | | jaki to ma związek z przepłacaniem w Poznaniu? |
No taki, ze wiele osób jeździ po sklepie z wózkami wypełnionymi tą samą zawartością, która jest dostępna w Gnieźnie.
| zaiks napisał/a: | | eżeli kupujesz coś w Poznaniu, czego w Gnieźnie nie ma - nie ma możliwości przepłacenia. |
Jeśłi nie ma to tak. Natomiast bardzo często nie o to chodzi.
| zaiks napisał/a: | | Mamy w Gnieźnie na wywiejewie jedno nieduże centrum handlowe, w którym zjeżdża się 1/4 miasta |
A to dlatego dziś nie można było zaparkować.. Ćwierć miasta się zjechało..
l
| zaiks napisał/a: | | zamiast czuć się niezauważonym, jak przystało na duże centrum handlowe w Poznaniu, czujesz się jak w sklepiku osiedlowym lub na wsi. |
A ja zawsze myślałem, że w centrach handlowych chodzi o zakupy.... A to chodzi o to by się czuć niezauważonym! Zakupy to tylko taka przykrywka! O to cwane bestie z tych galerianek i innych!
| zaiks napisał/a: | | Mają się dusić w Gnieźnie w imię czego? |
<tutaj pada cytat z jednego z filmów Pasikowskiego> |
 |
|
|
|
 |
zaiks
kaszi

|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 01:51
|
|
|
| Diabel-tasmanski napisał/a: | | No taki, ze wiele osób jeździ po sklepie z wózkami wypełnionymi tą samą zawartością, która jest dostępna w Gnieźnie. | Może i tak, pozostaje mi wierzyć, że dobrze się orientujesz, jak kupuje kilka tysięcy Twoich znajomych.
| Diabel-tasmanski napisał/a: | | A ja zawsze myślałem, że w centrach handlowych chodzi o zakupy.... A to chodzi o to by się czuć niezauważonym! Zakupy to tylko taka przykrywka! O to cwane bestie z tych galerianek i innych! | Pewnie, że o zakupy, ale zdecydowanie bardziej komfortowo się je robi , gdy sprzedawcy nie śledzą każdego Twojego ruchu a wokół kręcą się jeszcze inni klienci.
| Diabel-tasmanski napisał/a: | | <tutaj pada cytat z jednego z filmów Pasikowskiego> | Spodziewałem się, że o tym cytacie pomyślisz, ale nie że go napiszesz. Ani to odpowiednie miejsce do takich dowcipów, ani adresat blisko związany. Myślę, że w świetle tych słów: Ustalmy jedno - albo satyra albo dyskusja. Jeśli satyra to dział humor jeśli dyskusja to delete i ostrzeżenie awansujesz na starszego szeregowego. |
| Ostatnio zmieniony przez Diabel-tasmanski Czw Lip 29, 2010 07:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Diabel-tasmanski

|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 07:31
|
|
|
| zaiks napisał/a: | | Może i tak, pozostaje mi wierzyć, że dobrze się orientujesz, jak kupuje kilka tysięcy Twoich znajomych. |
Biorąc pod uwagę próbę statystyczną to tak
| zaiks napisał/a: | | Pewnie, że o zakupy, ale zdecydowanie bardziej komfortowo się je robi , gdy sprzedawcy nie śledzą każdego Twojego ruchu a wokół kręcą się jeszcze inni klienci. |
Wiesz.. z ta obsługa to także różnie bywa. Ale przyznaję ogólnie przyznaję -w Poznaniu jest lepiej.
| zaiks napisał/a: | | Spodziewałem się, że o tym cytacie pomyślisz, ale |
Na życzenie zmiana kosmetyczna. A co do cytatu - nie ląp mnie za słóka bo codziło o zamainę całości dyskusji w satyrę. Tutaj było tylko wtrącenie. Ale skoro ktoś nie ma poczucia humoru - trudno, nie powtórzy się... |
 |
|
|
|
 |
Zsamot
Zsamot

|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 07:35
|
|
|
| Cytat: | | Pewnie, że o zakupy, ale zdecydowanie bardziej komfortowo się je robi , gdy sprzedawcy nie śledzą każdego Twojego ruchu a wokół kręcą się jeszcze inni klienci. |
Czyli w Poznaniu pracuje inny rodzaj sprzedawców, albo- w Gnieźnie nie maja co robić i śledzą, co tez ja wsadzam do koszyka. Litości. Nie wiem czy/ gdzie pracujesz, ale jakbyś miał kontakt z kobitami około 25-50 w pracy, to byś wiedział , że jest tak jak ja piszę i Diabeł. Wyprawa do Poznania to święto, festiwal zakupów, najczęściej niepotrzebnych, okraszonych po drodze jakimś innym fast foodem czy kinem. Jeżeli nie wierzysz, to poczytaj opracowania socjologiczne motywacji kupowania w dużych sieciach. Zakupy to pretekst, nie cel sam w sobie.
ps. sklepem, który byłby przeze mnie oczekiwany, to tak naprawdę brak mi lokalu, gdzie mógłbym pójść z dzieciakiem, po prostu coś na wzór placu w Galerii przed kinem i miejsca dla rodzica. |
_________________ http://www.forum.gildiageneralow.pl
Najlepsza strona o Panzer General 2 http://www.pg2.net.pl/
Pisz poprawnie po polsku!
http://bykom-stop.avx.pl/index.html |
|
|
|
 |
Diabel-tasmanski

|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 07:56
|
|
|
Zsamot, wiesz ja myślę, że zaiks, zdaje sobie z tego sprawę. Broni jak fortecy swojego stanowiska bo pewnie sam jeździ do Poznania na zakupy i może niekoniecznie z takich powodów o jakich piszemy. Moja żona też często robi zakupy w Poznaniu al tylko wtedy gdy tego co potrzebuje nie może znaleźć w Gnieźnie. Ale zdarzył nam sie także robić zakupy n.p. we Wrześni.
A z tym sprzedawcami to może i faktycznie jest ciut lepiej w Poznaniu, ale to tezjakaś statystyka bo na pewno żadna reguła. zaiks, to może tego nie pamiętać ale za moich studenckich czasach to w poznańskich placówkach handlowych królowały tzw. "sklepikary" - młode dziewczyny z tanoreksją, wyzywająco ubrane, często dziewczyny/kochanki właścicieli sklepów, które spędzały tam czas tylko po to by prężyć się w witrynach, za dużo nie zmęczyć i nie połamać sobie tipsów. Obsługa była baajjjeeeczna Jaka sie jechało do "Kupca" na początkach jego funkcjonowania to od razu teskniło się za gnieźneinskim handlem...
Ja bynajmniej wyznaję zasadę, zę przede wszystkim zakupy należy robić tutaj. JEśłi nie bedziemy wspierać lokalnego handlu to on upadnie.
Jest jeszcze inna kwestia. czy roić zakupy w GNieźnie czy n.p w Internecie. Ten problem pojawił sie już i ma też związek z podejściem do klienta. |
 |
|
|
|
 |
Zsamot
Zsamot

|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 08:29
|
|
|
| Cytat: | | Ja bynajmniej wyznaję zasadę, zę przede wszystkim zakupy należy robić tutaj. JEśłi nie bedziemy wspierać lokalnego handlu to on upadnie. | Również wychodzę z tego założenia, co więcej wspieram sklepy "specjalistyczne" np. herbatę tylko w niezmiernie miłym sklepiku na Rzeźnickiej, chleb w piekarni u Roszaka itp. Też czasem jeżdżę do Poznania, nie ukrywam, że w sklepach o pewnej renomie standard obsługi jest nieco wyższy, ale cóż- większa konkurencja, większe wymagania.
Też większego "zagrożenia" w przypadku szczególnych, specjalistycznych zakupów widzę w necie. |
|
|
|
 |
zaiks
kaszi

|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 12:32
|
|
|
| Zsamot napisał/a: | | Czyli w Poznaniu pracuje inny rodzaj sprzedawców, albo- w Gnieźnie nie maja co robić i śledzą, co tez ja wsadzam do koszyka. Litości. | Po pierwsze nie zawsze chodzi o sprzedawców. Za poczucie komfortu , np. przy robieniu zakupów, odpowiadają subiektywne odczucia, a nie wyłacznie realne oddziaływania czy presja na klienta. Druga sprawa, jeżeli w sklepie jest zdecydowanie większe obłożenie - tu chyba nie ma wątpliwości, gdzie jest większe - czujesz, że naprawdę możesz swobodnie poprzebierać w ofercie.
| Zsamot napisał/a: | | Nie wiem czy/ gdzie pracujesz, ale jakbyś miał kontakt z kobitami około 25-50 w pracy, to byś wiedział , że jest tak jak ja piszę i Diabeł. Wyprawa do Poznania to święto, festiwal zakupów, najczęściej niepotrzebnych, okraszonych po drodze jakimś innym fast foodem czy kinem. Jeżeli nie wierzysz, to poczytaj opracowania socjologiczne motywacji kupowania w dużych sieciach. Zakupy to pretekst, nie cel sam w sobie. | Zsamot, mnie nie chodzi o socjologiczny aspekt kupowania w CH. W Gnieźnie nie spożywają FF i nie chodzą do kina? Mnie tylko i wyłącznie chodzi o to, że nawet przy tym galeriańskim stylu życia gnieźnianie nie przepłacają w porównaniu z Poznaniem. Jest multum rzeczy, których po prostu w Gnieźnie nie ma - i bynajmniej nie chodzi tutaj o jakiegoś earl greya.
| Diabel-tasmanski napisał/a: | | Zsamot, wiesz ja myślę, że zaiks, zdaje sobie z tego sprawę. Broni jak fortecy swojego stanowiska bo pewnie sam jeździ do Poznania na zakupy i może niekoniecznie z takich powodów o jakich piszemy. | Jeśli chodzi o mnie, to ja w ogóle mało chodzę do sklepów - poza tymi z produktami szybko zbywalnymi. Ja nie posługuję się w dyskusji własnymi widzimisię
| Diabel-tasmanski napisał/a: | | Moja żona też często robi zakupy w Poznaniu al tylko wtedy gdy tego co potrzebuje nie może znaleźć w Gnieźnie. Ale zdarzył nam sie także robić zakupy n.p. we Wrześni. | To jednak są ludzie, które kupują racjonalnie. A już myślałem, że żyję na innej planecie.
| Diabel-tasmanski napisał/a: | | Ja bynajmniej wyznaję zasadę, zę przede wszystkim zakupy należy robić tutaj. JEśłi nie bedziemy wspierać lokalnego handlu to on upadnie. | Tylko czy lokalnym handlem nazwiemy także CH? |
|
|
|
 |
whasuuup
|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 13:28
|
|
|
| hym, ja codziennie robię zakupy w Poznaniu. Moja druga połowa buszując w sklepie reserve w gnieźnieńskiej Galerii, autorytatywnie stwierdziła, że wybór jest mniejszy a niektóre ciuchy to towar już dawno wycofany ze sklepów tej firmy w Poznaniu. Kobita spędziła pół życia w sklepach z ciuchami więc chyba wie co mówi. Porównując zakupy w Gnieźnie z tymi poznańskimi to seryjnie nie widzę różny w cenie (no chyba że komuś zależy na 3 złotych w jedną czy drugą) a poznański wybór jest zdecydowanie większy. Pomijam fakt że w Gnieźnie mają swoje siedziby sklepy - nazwijmy to średnie, a jeżeli już szukać czegoś bardziej hym ekskluzywnego to pozostaje tylko Poznań. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" Stanisław Lem |
|
|
|
 |
ciekawska
ciekawska
|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 15:47
|
|
|
| whasuuup napisał/a: | | hym, ja codziennie robię zakupy w Poznaniu. Moja druga połowa buszując w sklepie reserve w gnieźnieńskiej Galerii, autorytatywnie stwierdziła, że wybór jest mniejszy a niektóre ciuchy to towar już dawno wycofany ze sklepów tej firmy w Poznaniu. Kobita spędziła pół życia w sklepach z ciuchami więc chyba wie co mówi. Porównując zakupy w Gnieźnie z tymi poznańskimi to seryjnie nie widzę różny w cenie (no chyba że komuś zależy na 3 złotych w jedną czy drugą) a poznański wybór jest zdecydowanie większy. Pomijam fakt że w Gnieźnie mają swoje siedziby sklepy - nazwijmy to średnie, a jeżeli już szukać czegoś bardziej hym ekskluzywnego to pozostaje tylko Poznań. |
Ja sie do końca zgodzić nie mogę. Od 6lat robię zakupy w Poznaniu, a okazyjnie w Gnieźnie. Uważam, że jeśli chodzi o np. Towar spożywczy to zdecydowanie wygrywa Gniezno. Znam ludzi którzy przed świętami jadę do Reala z Gniezna tylko po to aby kupić karpia o 4zł tańszego, ale szczerze mówiąc wolę dołożyć te 4 zł i kupić go w Gnieźnie. Nie chcę reklamować żadnego sklepu w I Stolicy. Jednak pewnien sklep przy Gdańskiej na przeciwko działek jest o niebo lepszy od najlepszego spożywczaka w Poznaniu.
Co do Ciuchów:
Sieciówki w Poznaniu i Gnieźnie mam ty namyśli reserwed oraz np. Top secret to ten sam asortyment. Ceny niczym nie odbiwgają.
Dla Gnieźnian to świeto zakupy w Poznaniu a dla Poznaniaka i to dość oszczędnego w większosci przypadków zakupy odzieżowe kończą się w Luboniu Factory!!
Prawda jest że w Gnieźnie nie ma pewnych sklepów. Ale czy kupienie gadżetu w IKEA i zjedzenie hot-doga za 1zł to jużarystokracjai temat do opowiadania na najbliższy tydzień w pracy??
Ja wolę Gniezno, mimo wszystko. Rzeczy z Ikea się psują, real jest wiecznie napchany ludźmi, a w Gnieźnie aż przyjemnie robi sie zakupy!! |
_________________ ciekawska |
|
|
|
 |
Zsamot
Zsamot

|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 17:21
|
|
|
| Cytat: | Prawda jest że w Gnieźnie nie ma pewnych sklepów. Ale czy kupienie gadżetu w IKEA i zjedzenie hot-doga za 1zł to jużarystokracjai temat do opowiadania na najbliższy tydzień w pracy??
Ja wolę Gniezno, mimo wszystko. Rzeczy z Ikea się psują, real jest wiecznie napchany ludźmi, a w Gnieźnie aż przyjemnie robi sie zakupy!! |
Ano właśnie jakoś można to omawiać i to długo. Rzeczy z IKEA się psują? Pewnie tak, ale czy inne nie? |
|
|
|
 |
Diabel-tasmanski

|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 22:41
|
|
|
| zaiks napisał/a: | | Tylko czy lokalnym handlem nazwiemy także CH? |
ta bo większosć, nawet siecióek prowadza lokalni przedsiębiorcy.
| zaiks napisał/a: | | To jednak są ludzie, które kupują racjonalnie. A już myślałem, że żyję na innej planecie. |
Szybki osąd... A co do życia na innej planecie... TO niech już inni ocenią...
| ciekawska napisał/a: | Co do Ciuchów:
Sieciówki w Poznaniu i Gnieźnie mam ty namyśli reserwed oraz np. Top secret to ten sam asortyment. Ceny niczym nie odbiwgają |
Dokąłdnie tak. Czasami jest nieco mniejsza kolekcja. A jak komuś mało to proponuję żeby jeździł do Reserved w Warszawie. Tam jest codziennie dostawa. |
 |
|
|
|
 |
ciekawska
ciekawska
|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 22:41
|
|
|
[quote="Zsamot"] | Cytat: | Rzeczy z IKEA się psują? Pewnie tak, ale czy inne nie? |
Psują się i to bardzo. Z założenia miał być tani mebel dla ludu.
Pewnie że inne też sie psują, ale widzę, że w Gnieźnie wyprawa do IKEA i posiadanie ich rzeczy to jakaś mantra!! Dlatego poznaniacy omijają ten sklep w niedziele szerokim łukiem, gdy na parkingu dostaje się oczopląsu od PGN-owskich rejestracji.
Polecam zakupy w Ikea w poniedziałek.
Nadal uważam ,że zakupy w Gnieźnie są tańsze i lepsze!!!:) |
|
|
|
 |
Frank Black
AntyPISior

|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 23:24
|
|
|
Jeśli chodzi o ciuchy to wole 100 razy Poznań, stracę jeden dzień ale zawsze coś kupię czego nie mogę powiedzieć o gnieźnieńskich sklepach. Gdzie tracę czas bo 3/4 rzeczy wygląda jak psu z gardła wyjęte z całkowicie nieadekwatną ceną.
Jadę do Galerii Malta i jak są wyprzedaże to naprawdę można kupić dobre i markowe ciuchy "za grosze". W Gnieźnie nie ma np. takiej ZARY, New Yorker czy H&M itd. (który dopiero się buduje) gdzie przy wyprzedażach buty, spodnie, marynarki etc z 300 zł są do kupienia za 70-80 zł jak nie lepiej
wiem co mówię moja Kobieta jest tak obcykana w tym temacie (wyprzedaże), że momentami mi głowa wysiada za śmieszne pieniądze kupuje ciuchy co wcześnie kosztowały kilka stówek trzeba po prostu wiedzieć kiedy i gdzie uderzyć np w takiej Malcie
p.s. Factory w Luboniu już dawno się skończył, sorry ale kolekcje to oni mają kilkuletnie już nie powiem bo kiedyś faktycznie była na to szał ale już dawno minął. |
_________________ To jest na pewno przedstawiciel Radia Maryja, proszę o zatrzymanie tego człowieka, rzucają kamieniami ludzie z PiS-u |
|
|
|
 |
ciekawska
ciekawska
|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 23:40
|
|
|
A potem jest lans,
Troche mnie bawi takie podejście, no ale...
H&M ukochany i wyczekiwany będzie w Gnieźnie, a tak nawiasem, Jak psu z gardła i walające sie ciuchy po podłodze to jest obrazek H&M w browarze!! |
|
|
|
 |
Zsamot
Zsamot

|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 07:21
|
|
|
| ciekawska napisał/a: | [Psują się i to bardzo. Z założenia miał być tani mebel dla ludu.
Pewnie że inne też sie psują, ale widzę, że w Gnieźnie wyprawa do IKEA i posiadanie ich rzeczy to jakaś mantra!! Dlatego poznaniacy omijają ten sklep w niedziele szerokim łukiem, gdy na parkingu dostaje się oczopląsu od PGN-owskich rejestracji.
Polecam zakupy w Ikea w poniedziałek.Nadal uważam ,że zakupy w Gnieźnie są tańsze i lepsze!!!:) | No to chyba jakiś stary punkt postrzegania IKEA- już dawno odeszli od typowego prostego wzornictwa, teraz maja pełen wachlarz, od rzeczywiście ascetycznych rzeczy,bo bardziej wyszukane. A poza tym, skoro się psuja, to po co ci ludzie je kupują i po co zatem warto tam jechać w poniedziałek? Skąd ta wiedza u Ciebie, skoro tam są kiepskie rzeczy? Mieszkałem 3 lata w Poznaniu i jakoś nie zauważyłem szczególnego oblężenia IKEA przez PGN-y i braku blach miejscowych. Frank ma rację z jednym- wyprzedaże- w Poznaniu są naprawdę obniżką, nie zaś mamieniem resztkami kolekcji. Nie widzę ciekawska nic złego, że ktoś sobie wyszuka taniej rzeczy. To co, ma się ich potem wstydzić? Już widzę potępienie tych, co kupują w second handach... A porozrzucane rzeczy to zasługa klientów... |
|
|
|
 |
Frank Black
AntyPISior

|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 07:45
|
|
|
Ogarnij się tak jak pisze kolega porozrzucane ciuchy to wina klientów a nie sklepu czy obsługi. Do Browaru nie jeżdżę mam bliżej do Malty
Jaki lans? to, że możesz kupić coś fajnego po przecenie to jest lans? puknij się w głowę wedle mnie to możesz kupować sobie ciuchy w rybnym na wieszaku
Proszę odnosić się z szacunkiem do współdyskutantów |
_________________ To jest na pewno przedstawiciel Radia Maryja, proszę o zatrzymanie tego człowieka, rzucają kamieniami ludzie z PiS-u |
| Ostatnio zmieniony przez Diabel-tasmanski Pią Lip 30, 2010 09:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
ciekawska
ciekawska
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 10:28
|
|
|
[quote="Zsamot"] | ciekawska napisał/a: | A poza tym, skoro się psuja, to po co ci ludzie je kupują i po co zatem warto tam jechać w poniedziałek? Skąd ta wiedza u Ciebie, skoro tam są kiepskie rzeczy? Mieszkałem 3 lata w Poznaniu i jakoś nie zauważyłem szczególnego oblężenia IKEA przez PGN-y i braku blach miejscowych. Frank ma rację z jednym- wyprzedaże- w Poznaniu są naprawdę obniżką, nie zaś mamieniem resztkami kolekcji. Nie widzę ciekawska nic złego, że ktoś sobie wyszuka taniej rzeczy. To co, ma się ich potem wstydzić? Już widzę potępienie tych, co kupują w second handach... A porozrzucane rzeczy to zasługa klientów... |
W takim razie dla porównanie jedź sobie w poniedziałek. Wiedzę mam taką, że również kupuję tam produkty, mam ich sporo i uważam że ich jakość jest adekwatna do ceny.
Trochę się chyba nie rozumiemy, nie mam nic do tego że ludzie z Gniezna kupują w Poznaniu, ale chodzi mi o sam mechanizm zakupów. Dla Gnieźnianina zakupy w Poznaniu to święto, tak było jest i będzie.
co do wyprzedaży to jak sie zaczynają w przytaczanej tutaj Zarze to kolejka do przymieżalni kończy sie prawie przy wejściu do Browaru. Dla mnie to jest porażka. Można kupować na wyprzedażach, ale nie zachowywać się jak dzicz.
Nadal uważam, że zakupy w Gnieźnie są przyjemniejsze, jak sie dobrze poszuka to można naprawdę znaleźć fajny tani towar. |
|
|
|
 |
ciekawska
ciekawska
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 10:31
|
|
|
[quote="Frank Black"]Ogarnij się tak jak pisze kolega porozrzucane ciuchy to wina klientów a nie sklepu czy obsługi. Do Browaru nie jeżdżę mam bliżej do Malty
Jaki lans? to, że możesz kupić coś fajnego po przecenie to jest lans? puknij się w głowę wedle mnie to możesz kupować sobie ciuchy w rybnym na wieszaku
Chłop wydzedł ze wsi ale wieś nie wyszła z chłopa.... |
|
|
|
 |
Diabel-tasmanski

|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 10:33
|
|
|
| Koniec głupawych uwag. |
 |
|
|
|
 |
ciekawska
ciekawska
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 10:35
|
|
|
dobrze poprawię się!!! |
|
|
|
 |
Frank Black
AntyPISior

|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 10:59
|
|
|
Stary Browar to i tamto... zakupy w Poznaniu to nie tylko Stary Browar i Półwiejska
dla mnie to żadne święto. Założyć białe skarpetki i czarny garnitur i w niedziele do kościoła to dopiero święto dla prawdziwego chłopa AVE |
|
|
|
 |
ciekawska
ciekawska
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 11:02
|
|
|
[quote="Frank Black"]Stary Browar to i tamto... zakupy w Poznaniu to nie tylko Stary Browar i Półwiejska quote]
No to dodaj do tego Plazę, Maltę, King Kross, Browar, Kupiec, M1 ... i wszędzie to samo!!!!!!
Masakra |
|
|
|
 |
newager
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 11:21
|
|
|
| Diabel-tasmanski napisał/a: | | A jak komuś mało to proponuję żeby jeździł do Reserved w Warszawie. | Ja polecam Trójmiasto. Warszawa się chowa z oczywistych powodów.
Ikea - nie narzekam. Mam trochę ich mebli, lamp, naczyń etc. Psuje się wszystko i wszędzie (może poza mercedesami z połowy ubiegłego wieku )
Osobiście jest mi wszystko jedno czy mam koszulę z H&M, Reserved, CK, czy Polanex. Nie ma też dla mnie znaczenia czy to model z obecnego, ubiegłego, czy przyszłego sezonu (i tak powisi w szafie kilka lat ). Ważne, by była w 100% z bawełny i ładna
Plusem centrów handlowych jest to, że wszystko jest w jednym miejscu - od bielizny i skarpetek po kurtki.
Minusem - wiocha i buractwo myślące, że jak pojawi się w "ekskluzywnym" Browarze, to zrobi na kimś wrażenie. |
|
|
|
 |
|
|
| Strona wygenerowana w 0,33 sekundy. Zapytań do SQL: 13 |
|
|
|